fbpx

Finančna svoboda je dosegljiva tudi zate 🙂

 

Finančna svoboda je želja večine izmed nas, vendar si pogosto ne predstavljamo, kaj to v resnici pomeni. Beri dalje, in ugotovil/a boš, da je Z MOJO DEFINICIJO DOSEGLJIVA TUDI ZATE.

Finančna svoboda ima toliko definicij, kolikor je ljudi, ki se ukvarjajo z njo. Za nekatere to pomeni življenje brez kreditov in dolgov, za druge ustvarjene pasivne prihodke, s katerimi krijemo fiksne stroške, spet za tretje toliko denarja, da v resnici ni potrebno več delati.

 

Z mojega vidika je FINANČNA SVOBODA predvsem SVOBODA IZBIRE, kakšen življenjski slog želim živeti in kako želim razporediti čas v dnevu, da imam občutek nadzora nad svojim življenjem.

Seveda je najprej potrebno zagotoviti FINANČNO VARNOST, ki s finančnega vidika predstavlja dolgoročno zanesljiv in stabilen prihodek, da lahko krijemo vsaj fiksne mesečne stroške.

 

FINANČNA VARNOST se vedno začne z vprašanjem, zaradi česa se počutimo varne, in z našimi finančnimi koraki, ki nas peljejo proti cilju.

Če se vrneva na mojo definicijo finančne svobode, ta ni samo brezdelje, v prvi vrsti je organiziranost in življenjski slog, ki ga želim živeti.

Moja izkušnja življenja v finančni svobodi pomeni, da mi PASIVNI PRIHODEK od investicij krije sprotne fiksne mesečne stroške za eno leto vnaprej, kar mi omogoča osnovno finančno varnost in me drži stran od vsakodnevnega stresa, ki vključuje denar.

Meni osebno je zelo pomembno, da ne rabim več žrtvovati družine in svojega časa za delodajalca zgolj zaradi prihodkov, temveč si lahko ustvarjam življenje po moji meri.

To mi daje tudi možnost, da redno krepim svoje znanje, ki ga nato predajam naprej iz srca.

 

Ozadje mojega življenja v finančni svobodi – poglej video

Pot do tu ni prišla čez noč, zahtevala je dobra tri leta velikega garanja, učenja in pridobivanja novih znanj ter predvsem zaupanja v moje odločitve, da sem pričela na investiranje, denar in pasivni prihodek gledati z drugačnimi očmi.

 

Zakaj takšna intenzivnost pri iskanju finančne svobode?

Od prvega dne vstopa v službo sem razmišljala, da 40 let dela za različne delodajalce z delovniki do 17.00/18.00 ure enostavno ne spada v mojo definicijo izjemnega življenja. Jaz temu pravim ŽIVOTARJENJE.

 

Več o tem, kako sta izgledali moji zadnji dve leti, si poglej v videu.

Zakaj sem se v resnici pričela ukvarjati s predajanjem znanja na področju investiranja?

Investiranje je za moje pojme prvi in mogoče najenostavnejši korak do tega, da nekega dne postanemo finančno svobodni. Mogoče to res ne bo izvedljivo čez eno, dve, pet let… vendar tudi če bo šele 5 let pred upokojitvijo… takrat se v resnici začne svobodno življenje.

 

Kako lahko investiranje tudi v trenutnih časih predstavlja najhitrejšo pot v finančno svobodo?

Trenutni časi so časi izjemnih priložnosti, saj lahko s poceni nakupi v relativno kratkem času pridemo do izjemnih donosov. Najbolj pomembno v trenutni situaciji je, da se investiranja ne lotevaš na slepo, temveč se predhodno temeljito izobraziš. Še bolj kot investicijska košarica je pomembno razumevanje ozadja finančne industrije in delovanja trgov, da te morebitnas dodatna nihanja ne šokirajo in prestrašijo. Več pomembnih nasvetov najdeš tukaj.

We understand the importance of approaching each work integrally and believe in the power of simple.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Cart

V košarici ni izdelkov.

sl_SISlovenian
Cookie Consent with Real Cookie Banner