fbpx

Zakaj je pomembno, da se investiranje najprej zgodi v glavi?

Vstop na trg investicij je ena izmed težjih odločitev, ki jo posameznik sprejme v povezavi z denarjem. Vedno je povezana z občutkom tveganja in odlašanja ob podajanju v neznano. Še težja je za ženske, ki nam delo z denarjem ni blizu.

 

Si tudi ti med tistimi, ki imaš o investiranju vedno pripravljene izgovore?

 

Npr. Denar je bolj varen na trr ali varčevalnem računu … občutek, da nimaš dovolj za začetek, da trenutna situacija na trgu ni prava … da te investiranje in denar ne zanimata … le redek odstotek žensk se strinja, da je vsak trenutek primeren za investiranje.

Resnica je, da je ravno investiranje in pravilno delo z denarjem tista najbolj pomembna stvar, ki ti bo poenostavila in izboljšala življenje. In če ti izdam skrivnost, za investiranje ni pomembna višina plače in prihrankov, pomembno je, da začneš in to izvajaš redno.

Saj veš, ni uspešen tisti, ki tekom kariere zasluži veliko denarja, temveč tisti, ki iz njega največ naredi.

Danes se podajava na pot pred začetkom investiranja, saj je pomembno, da nanjo vstopiš pripravljen/a. Še posebej v dinamičnih časih je pomembno, da v investicije ne vstopaš brez pomembnega predznanja in ne nasedaš izgovorom prijateljic, da se investiranje v trenutni situaciji ne izplača.

Torej, sedaj že veva, da je pred prvo investicijo (najsi bo samostojna ali preko svetovalcev v bankah, zavarovalnicah, borzno-posredniških hišah…) res pomembno, da razmisliš o svojih ciljih in temu primerno prilagodiš tudi investicijsko strategijo.

 

Določi si cilje

Najlažje s pomočjo vprašanj, kot npr.: Ali želiš s pomočjo investicij hitreje odplačati stanovanjski kredit? Mogoče si želiš izboljšanja pokojnine? Ali je tvoj cilj finančna svoboda in neodvisnost, da se lahko predčasno upokojiš…? Mogoče dodatna mesečna renta za potovanja?

 

Nauči se razumevanja denarja

Jaz rada rečem, da je na investicije potrebno gledati kot na razprodaje v trgovini. Torej, ko na trgu investicij vlada panika in se dogajajo padci cen, razmišljaj kot o razprodaji pri dragih čevljih. Kadar cene čevljev padejo za 20-30-50%, jih seveda z veseljem kupiš … enako moraš razmišljati tudi pri denarju. Veliki padci cen ti omogočajo nove, poceni nakupe, brez potrebe po paniki in prehitri prodaji investicij.

Za uspešno investiranje sta v resnici pomembni zgolj dve stvari. Prva, da najprej razčistiš v glavi o tvojih namenih, kaj želiš s tem denarjem početi in druga, razumevanje dogajanja na trgih, po katerih na vse padce gledaš kot na normalni cikel brez malodušja in panike na eni in brez pohlepa na drugi strani.

Povedano na kratko, čustva in denar nista prijatelja, zato je treba v investicije vstopati brez čustev.

 

We understand the importance of approaching each work integrally and believe in the power of simple.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Cart

V košarici ni izdelkov.

sl_SISlovenian
Cookie Consent with Real Cookie Banner