fbpx

Stran od potrošniškega ali hitrega kredita

Smo v časih potrošnišništva, zato te želim v članku seznaniti o nevarnostih potrošniških in hitrih kreditov. Prosim ne jemlji hitrega kredita le zato, da boš kupoval/a darila, doživetja in stvari, ki mogoče čez nekaj mesecev ne bodo imela vrednosti.  Ostal pa ti bo DOLG in SLAB OBČUTEK prekomernega decembrskega trošenja.

 

Pri hitrih in potrošniških kreditih je OBRESTNA MERA res visoka.

Odvzame ti ves višek denarja in te postavi v nezavidljiv položaj pri odplačevanju obveznosti. Ampak to ni največji minus.

Dejstvo je, da so banke v masovnem ponujanju potrošniških in hitrih kreditov našle idealno tržno nišo, ki prebivalcem omogoča hitro odobritev kredita brez potrebnih dokazil. Ljudje smo v njih odkrili odlično priložnost za hitre, nepremišljene nakupe, saj nam je denar vedno na voljo.

Pri tem pa nas pozabijo opozoriti na 3 VELIKE PROBLEME, ki jih takšen kredit za nas prinaša. Odkod bankam ta pozabljivost?

Oglasi, ki jih vidiš/slišiš in ti res dajejo občutek potreb po novih nakupih in novih doživetjih so narejeni zato, da v tebi zbudijo nujnost nakupa teh izdelkov. Spomni se na ČRNI PETEK:(.

Vedi, da smo za finančno in trgovsko industrijo le potrošniki, od katerega želijo imeti denar!!!

 

TRIJE VELIKI PROBLEMI

 

PRIHODKI OBREMENJENI VNAPREJ

Tudi za študente in upokojence je nevarno 100% pričakovati, da bomo predvideni prihodek dobili tudi prihodnji mesec, saj vedno obstaja verjetnost zloma pokojninskega sistema in propada podjetja, za katero delamo.

 

VISOKA OBRESTNA MERA

Najdražji so ravno najkrajši krediti, tisti z ročnostjo do 6 mesecev.  Samo pomisli:  če bi ta denar od obresti, ki ga dodatno daješ za obrok dal/dala sebi na stran v investicijo/ v svoj prihranek in kaj bi ti to doprineslo v enem letu?

 

POTUHA ZA ŽIVLJENJE NAD SVOJIMI ZMOŽNOSTMI

Hitri in potrošniški krediti te lažno držijo v občutku, da si lahko privoščiš več. Več kratkoročnih nakupov in užitkov v zameno za dolgoročno prihodnost se ne izplača, saj te v prvi vrsti oddaljuje od cilja, da najprej plačaš sebi (namesto banki).

 

Bistveno za umirjeno življenje brez finančnega stresa je, da si naravnan/a na svoj prihodek in da namesto trenutnih vzgibov razmišljaš o prihodnosti ter živiš v skladu s tem, kar si lahko privoščiš.

 

Več o tem, zakaj so hitri in potrošniški krediti problem in ne rešitev, najdeš v videu.

 

SE KDAJ HITRI ali POTROŠNIŠKI KREDIT VSEENO OBNESE?

Se, v kolikor gre za investicijo v lastno konkurenčnost in znanje. Znanje je dobrina, ki ti je nihče ne more vzeti in ki ti na dolgi rok prinese prednost pred konkurenco. Tudi investicija v poslovnega mentorja/učitelja in investicija v razvoj lastne dejavnosti je pametna investicija.

Povedano drugače, hitri/ potrošniški kredit jemljem samo za stvari, ki mi dolgoročno dodajajo denar v žep.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

We understand the importance of approaching each work integrally and believe in the power of simple.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Cart

V košarici ni izdelkov.

sl_SISlovenian
Cookie Consent with Real Cookie Banner